Søg på Supplement
SUPPLEMENT kursusudbudØkonomi Og Regnskab Regnskab for ledere (2 dage)
Åbent Kursus

Åbent Kursus

Regnskab for ledere (2 dage)

- FORSTÅ OG ANALYSÉR ÅRSRAPPORTEN

Som leder af en virksomhed uden en formel uddannelse indenfor økonomi og regnskab kan det til tider være vanskeligt at navigere og orientere sig i den økonomiske verden og termer. Hvilke spørgsmål skal jeg stille for at for at kunne gennemskue årsrapporten? Hvor og hvordan finder jeg det essentielle i årsrapporten?

Disse og mange flere spørgsmål besvarer vi på vores kursus i “Regnskab for ledere”, der giver dig den viden og de værktøjer der skal til, således at du har grundlaget for at forstå og analysere en årsrapport – og dermed kan tale med om regnskaber på et rimeligt niveau.

Det kræver en grundlæggende forståelse af et regnskabs opbygning og indhold. Herudover kommer vi i kurset ”Regnskab for ledere” ind på en række interessante og nyttige emner, som er skitseret herunder:

”At finde de varme punkter er afgørende for en leders muligheder for at gennemskue en årsrapport. Der er mange tal, men hvilke er de væsentligste? Hvor skal dit fokus være?
Udbytte: Du får styr på sammenhængen mellem de forskellige begreber og tal. Og er i stand til at analysere en årsrapport.

”Ikke kun tal” Årsrapporten indeholder andre vigtige oplysninger end lige netop tal. Noget af det mest interessante findes ofte i påtegninger og beretninger. Derfor er det nødvendigt, at du forstår og kan tolke indholdet heri.
Udbytte: Du får indsigt i, hvordan du som ejer/leder skal forholde dig til disse oplysninger – uden af være uddannet i regnskab.

”Nøgletal – kun for de indviede?” Taler revisorer og økonomifolk hen over hovedet på dig? Hvordan er nøgletal i et regnskab sammensat? Hvad betyder de for din virksomheds regnskab – sammenlignet med andre? Hvordan skal du reagere på dem?
Udbytte: Begreberne i nøgletal og betydningen heraf bliver bragt ned på jorden. Et niveau, hvor du som ejer/leder, der ikke har speciale i regnskab, kan få nytte af dem.

”Væsentlige forhold for ledere” Faresignaler i regnskabet. Nyere begreber og tendenser i regnskaber.
Udbytte: Du får kendskab til en del at de business-begreber, der er oppe i tiden.

Målgruppe for “Regnskab for ledere”

Kurset henvender sig primært til ejere og ledende medarbejdere, der ikke har en formel uddannelse inden for regnskab. Mennesker, der sidder i bestyrelser og andre besluttende organer, hvor de tager stilling til økonomi og regnskaber.

Indhold til regnskabskursus for ledere

 • Regnskabsregler og -principper med udgangspunkt i Årsregnskabsloven
 • Regnskabets opbygning og indhold
 • Påtegninger og beretninger – hvordan læses de?
 • Regnskabets “varme punkter”
 • Udarbejdelse og brug af nøgletal (case opgave)
 • Metoder til analyse og rensning af årsrapporten
 • “Blinkende lygter” Faresignaler i regnskabet
 • Regnskabsanalyse (case opgave)
 • Virksomheders værdi contra regnskabers tal, blandt andet Børskurser
 • Nyere begreber og tendenser i regnskaber, herunder
 • Finansiel gearing
 • Working Capital
 • Supplerende regnskaber
 • Intellektuel Kapital

Kurset er baseret på case-eksempler fra danske virksomheder.

Som deltager på det her regnskabskursus får du – gratis – en komplet oversigt over alle væsentlige begreber fra regnskabets verden. Ifølge mange tidligere kursister en uundværlig oversigt, når det gælder om at fastholde de mange facts fra undervisningen.

Kurset i regnskabsforståelse varighed

“Regnskab for ledere” gennemføres over 2 dage (9-16) med max. 16 deltagere.