Søg på Supplement
SUPPLEMENT kursusudbudSamarbejde Kys konflikten

Samarbejde

Kys konflikten

- KURSUS I KONFLIKTHÅNDTERING

Konflikter, uoverensstemmelser og trælse oplevelser er en uundgåelig del af livet. Vi oplever alle situationer, hvor vi bliver følelsesmæssigt kapret, mister overblikket og handler for meget eller for lidt. Efterfølgende er det tydeligt, hvad vi kunne have gjort, men måske ikke havde mod til. For at forstå vores egen adfærd i en konfliktsituation, skal vi hente hjælp fra de nyeste indsigter i hjerneforskningen og derigennem blive bedre til konflikthåndtering.

Gennem hele vores liv bliver der skabt en række unikke hjernebindinger, som er betydende for, hvordan vi oplever verden og indgår i konflikter. Ønsker vi at ændre vores tilgang til konflikthåndtering, skal vi danne nye og andre hjernebindinger. Det kræver, at vi kysser konflikten velkommen og fokuserer på, hvad vi kan lære af den?

Vores kursus i konflikthåndtering fokuserer på, hvordan du som menneske, kollega og/eller leder, kan håndtere forskellige konfliktsituationer, der opstår på arbejdspladsen og i almindelighed.

Vi ser på de følelsesmæssige reaktioner i konflikter, der begrænser os i den frie og fremadrettede kontakt mellem os og vores kolleger.

Målgruppe for kursus i konflikthåndtering

“Kys konflikten” er et kursus i konflikthåndtering, der henvender sig til medarbejdere og ledere med interesse for at blive bedre til at håndtere konflikter på arbejdspladsen og i det daglige. Kurset kan med fordel tilrettelægges så det passer præcis til den enkelte arbejdsplads eller arbejdsgruppe og dets særlige problemstillinger indenfor konflikthåndtering.

Indhold til konflikthåndtering

Vores kursus i konflikthåndtering indeholder:

  • Konfliktens natur – hvorfor og hvordan konflikter opstår?
  • Konflikter og hjernens erfaringer
  • Nysgerrighed?
  • Følelsernes indflydelse – er du blevet kapret?
  • Problem eller løsninger – hvis der er en?
  • Hvad er din modvægt?
  • Psykologiske spil og roller, hvilke reaktioner opstår under konflikter

Kurset i konflikthåndtering er tilrettelagt således, at emnerne behandles i teori og praksis – vekslende mellem korte oplæg, diskussioner og øvelser.

Kursets varighed

Kurset i konflikthåndtering gennemføres som eksternat over 1 dag med max. 20 kursusdeltagere.