
Åbent Kursus
Regnskabsanalyse og forståelse af årsrapporten
- KURSUS i at forstå og analysere årsrapporten (2 dage)
Som ledende medarbejder eller ejer af en virksomhed uden en formel uddannelse indenfor økonomi, regnskab eller regnskabsanalyse kan det til tider være vanskeligt at navigere og orientere sig i den økonomiske verden og termer. Hvilke spørgsmål skal jeg stille for at for at kunne gennemskue årsrapporten? Hvor og hvordan finder jeg det essentielle i årsrapporten?
På vores kursus i regnskabsanalyse og regnskabsforståelse giver vi dig den viden og de værktøjer der skal til, således at du har grundlaget for at forstå og analysere en årsrapport – og dermed kan tale med om regnskaber på et rimeligt niveau.
Det kræver en grundlæggende forståelse af et regnskabs opbygning og indhold. Herudover kommer vi på vores regnskabsanalyse kursus ind på en række interessante og nyttige emner, som er skitseret herunder:
Udbytte for kursus i regnskabsanalyse og regnskabsforståelse
”At finde de varme punkter” er afgørende for en leders muligheder for at gennemskue en årsrapport. Der er mange tal, men hvilke er de væsentligste? Hvor skal dit fokus være?
Udbytte: Du får styr på sammenhængen mellem de forskellige begreber og tal. Og er i stand til at analysere en årsrapport.
”Ikke kun tal” Årsrapporten indeholder andre vigtige oplysninger end lige netop tal. Noget af det mest interessante findes ofte i påtegninger og beretninger. Derfor er det nødvendigt, at du forstår og kan tolke indholdet heri.
Udbytte: Du får indsigt i, hvordan du som ejer/leder skal forholde dig til disse oplysninger – uden af være uddannet i regnskab.
”Nøgletal – kun for de indviede?” Taler revisorer og økonomifolk hen over hovedet på dig? Hvordan er nøgletal i et regnskab sammensat? Hvad betyder de for din virksomheds regnskab – sammenlignet med andre? Hvordan skal du reagere på dem?
Udbytte: Begreberne i nøgletal og betydningen heraf bliver bragt ned på jorden. Et niveau, hvor du som ejer/leder, der ikke har speciale i regnskab, kan få nytte af dem.
”Væsentlige forhold” Faresignaler i regnskabet. Nyere begreber og tendenser i regnskaber.
Udbytte: Du får kendskab til en del at de business-begreber, der er oppe i tiden.
Målgruppe for “kursus i regnskabsanalyse”
Kurset henvender sig primært til ejere og ledende medarbejdere, der ikke har en formel uddannelse inden for regnskab. Mennesker, der sidder i bestyrelser og andre besluttende organer, hvor de tager stilling til økonomi og regnskaber. Kurset er desuden relevant for ingeniører og jurister.
Indhold til Forstå og analysér årsrapporten
Kurset giver dig en grundlæggende viden om regnskabsanalyse og regnskabsforståelse:
- Regnskabsregler og -principper med udgangspunkt i Årsregnskabsloven
- Regnskabets opbygning og indhold
- Påtegninger og beretninger – hvordan læses de?
- Regnskabets “varme punkter”
- Udarbejdelse og brug af nøgletal (case opgave)
- Metoder til analyse og rensning af årsrapporten
- “Blinkende lygter” Faresignaler i regnskabet
- Regnskabsanalyse (case opgave)
- Virksomheders værdi contra regnskabers tal, blandt andet Børskurser
- Nyere begreber og tendenser i regnskaber, herunder
- Finansiel gearing
- Working Capital
- Supplerende regnskaber
- Intellektuel Kapital
Kurset er baseret på case-eksempler fra danske virksomheder.
Som deltager på det her regnskabskursus får du en komplet oversigt over alle væsentlige begreber fra regnskabets verden. Ifølge mange tidligere kursister en uundværlig oversigt, når det gælder om at fastholde de mange facts fra undervisningen.
Varighed
Kurset i regnskabsanalyse gennemføres over 2 dage (kl. 9-16) med max. 16 deltagere.
Instruktører
Sanne Marcus
Varighed
Kurset gennemføres over 2 dage.
Dato og Sted
Pris
2 dage: Prisen er DKK 7.500 excl. moms, incl. kursusmaterialer og frokost.
SUPPLEMENT AS yder en rabat på DKK 1.000 excl. moms for hver person fra jeres virksomhed, der yderligere tilmelder sig dette kursus. Denne rabat kan ikke kombineres med andre eventuelle rabatter eller kampagnetilbud.
Hvorfor lave en regnskabsanalyse?
Formålet med en regnskabsanalyse er at få en dybere forståelse for indholdet i en virksomheds årsrapport, og dermed skabe sig et overblik over virksomhedens økonomiske og finansielle situation. Og på den baggrund vurdere virksomhedens styrke nu og fremtiden og/eller komme med forslag til forbedringer. En regnskabsanalyse tager udgangspunkt i virksomhedens konkrete regnskabstal.
Regnskabsanalyser kan udføres med et internt og/eller et eksternt sigte. Nogle af de væsentligste grunde til at udføre en regnskabsanalyse er:
Beslutningsgrundlag: Regnskabsanalyser understøtter virksomhedsledere, investorer og andre beslutningstagere i at træffe beslutninger på et oplyst og informeret grundlag. Analyserne kan synliggøre styrker og svagheder i virksomhedens økonomi og pege på områder, der kræver opmærksomhed. I forlængelse heraf kan regnskabsanalyser bruges til at følge op på implementeringen af tidligere beslutninger og strategier samt til at justere virksomhedens planer i takt med ændringer i markedet eller interne forhold.
Vurdering af præstation: Gennem en regnskabsanalyse kan man måle og evaluere virksomhedens økonomiske resultater over tid. Dette inkluderer blandt andet at vurdere indtjening, omkostninger, rentabilitet og andre relevante nøgletal. Det giver et billede af, hvordan virksomheden præsterer i forhold til tidligere perioder og sammenlignet med konkurrenter, som dog skal sammenholdes med andre forhold som branche, konkurrencesituation og timing.
Risikovurdering: En regnskabsanalyse kan afsløre potentielle risici og udfordringer, som virksomheden står overfor. Dette kan hjælpe virksomhedens ledelse og øvrige beslutningstagere med at udvikle strategier til at reducere og imødegå disse risici og beskytte virksomhedens økonomiske sundhed.
Investorer og kreditvurdering: Investorer bruger blandt andet regnskabsanalyser til at vurdere og estimere potentialet for en given virksomhed som investeringsobjekt. Analyserne kan hjælpe med at vurdere, om virksomheden er en god investering baseret på dens økonomiske formåen og forventningerne til de fremtidige resultater. Kreditinstitutter og långivere anvender regnskabsanalyser som et led i deres vurdering af en virksomheds kreditværdighed og dermed evne til at tilbagebetale lån. En kontinuerlig solid økonomisk præstation fordrer bedre lånemuligheder og lavere rentesatser.
Samlet set bidrager en regnskabsanalyse til et dybere indblik i virksomhedens økonomiske sundhed, præstationer og udfordringer og dermed til et bedre beslutningsgrundlag for essentielle beslutninger.