Samarbejde
Konstruktiv feedback kursus
- GI´ INDSPARK, DER GØR EN FORSKEL
Konstruktiv feedback
– GI´ INDSPARK, DER GØR EN FORSKEL
Konstruktiv feedback er et effektivt værktøj, der giver resultater i forhold til samarbejde og udvikling. En sund feedback-kultur er med til at øge sammenhængskraft, faglighed og trivsel. Vi bør stille os selv og hinanden spørgsmålet: Hvad er årsagen til, at vi ikke bruger konstruktiv feedback mere end vi gør? Der er mange mulige svar på spørgsmålet. Nogle svar kan måske findes i vores indre dialog: ”Kan jeg tillade mig det?”,”Det bliver garanteret opfattet negativt!”, ”Det gør alligevel ingen forskel!” etc. Konstruktiv feedback giver mulighed for at bidrage til dine kollegers, medarbejders, leders og egen udvikling – fagligt og personligt. Og samtidig styrker det samarbejdet, den enkelte og teamets opgaveløsning.
I relation til konstruktiv feedback er de fleste mennesker faktisk interesserede i at skubbe på udviklingens vogn; bare ikke altid, når vi selv sidder i vognen. Vi giver mere feedback end vi beder om, og til tider ender den med blive ganske uhensigtsmæssig, hvis timingen, indholdet og kvaliteten er dårlig, som til firmaarrangementer og andre uformelle situationer.
I en feedback-kultur er uoverensstemmelser et uundgåelige element, også selvom der er fokus på konstruktiv feedback. Vi oplever situationer, hvor vi bliver følelsesmæssigt kapret, mister overblikket og handler uhensigtsmæssigt. Efterfølgende er det tydeligt, hvad vi kunne have gjort, men måske ikke havde mod til.
For at forstå vores egen adfærd i feedback situationer, kan vi hente hjælp fra de nyeste indsigter i hjerneforskningen.
Konstruktiv feedback kan gøre underværker på rette tid og sted og ikke mindst på rette vis kan det flytte bjerge og sikre organisatorisk læring. Det kræver, at der i organisationen arbejdes målrettet med at få kortlagt: hvad konstruktiv feedback er, hvordan vi beder om feedback, og hvordan det gives. Konstruktiv feedback giver mulighed for at bidrage til din egen faglige udvikling. Og samtidig styrker det samarbejdet og teamets opgaveløsning.
Målgruppe til konstruktiv feedback-kursus
Dette feedback-kursus henvender sig til personer, der ønsker at styrke deres evne til give og modtage konstruktiv feedback med henblik på at udvikle teamet, sig selv og skabe resultater og undgå de situationer og reaktioner, der begrænser os i den frie og fremadrettede kontakt mellem os og vores kolleger.
Der kan være vidt forskellige årsager og motivationer til at deltage på kurset; teamet der vil være bedre til at have åben og fremadrettet dialog, ledere der vil styrke deres kommunikation eller personalegrupper, der oplever at det kan være svært at adressere interne problematikker.
Kursusindhold på kursus i konstruktiv feedback
Dette kursus indeholder:
- Fra solopræstationer til teamarbejde
- Kender du Teflon Torben og Grethe Grådlabil
- Dine pejlemærker: situationer, intention og reaktion
- For hvis skyld giver jeg feedback? – magt og relationer
- Psykologiske spil og roller – typiske reaktioner og feedback
- Feedback og hjernens erfaringer
- Dine pejlemærker: situationer, intention og reaktion
- Hvad er din modvægt?
På vores feedback-kursus veksler vi mellem oplæg, dialog og øvelser, hvor det det teoretiske omsættes til konkret handling.
Varighed af kursus i konstruktiv feedback
Dette kursus kan med fordel gennemføres som eksternat over 1 dag med max. 20 deltagere.
Kurset kan også gennemføres som webinar.
Få 5 gode tips til at give konstruktiv feedback her.
Læs hvordan konstruktiv feedback kan bruges under forandringsprocesser her.
FAQ: Ofte stillede spørgsmål om konstruktiv feedback
Hvad er konstruktiv feedback?
Konstruktiv feedback er at bidrage til udvikling – fagligt og socialt. Vi kan alle blive lidt bedre til at give feedback på en måde, så modtageren får mere ud af feedbacken. Men vi kan også blive bedre til hjælpe andre med at give os selv en god og positiv feedback.
Der er ikke kun en måde at give opbyggende og positiv feedback på. Det ville ellers være belejligt. God feedback handler i høj grad om at være i stand til at ”læse” situationen, personen, være bevidst om intentionen og tilpasse sine formuleringer og timing.
Hvordan kan konstruktiv feedback gavne?
Det er vores klare overbevisning, at mennesker og organisationer udvikler sig, når de oplever at deres bidrag bliver set. Det betyder ikke nødvendigvis, at det bliver set positivt. Men bidraget bliver set. Der er ikke noget værre for en medarbejder eller en organisation end at være ”usynlig”. Konstruktiv feedback er med til at synliggøre bidrag.
Hvilke teknikker til konstruktiv feedback findes der?
Der findes et hav af navngivende metoder og måder at give feedback på; sandwich- eller burger-modellen, girafsprog, Jeg-assertion, havmåge-feedback, spejlæg-modellen, intet-nyt-er-godt-nyt…
De er ikke alle sammen lige gode, men de bliver alle flittigt brugt. Vi skal være mere bevidste om, hvordan vi giver feedback, og det er derfor et gennemgående tema på vores kursus i konstruktiv feedback.